Salam readers,
okehh kali ni sajia la nak update yang aku masak petang semalam
ni kira stok paling malas uolls
benda alah tu memang dok ada dalam stok simpanan
oleh kerana xtau nak masak cmna
jadi terperap lama benda tu dalam lemari
so jom kita review aku masak ala2 hantam
**tonggak utama**
Pasta versi cik Editor
Bahan-bahan
pasta spirals (mcm dalam gambak tu)
tomato (dadukan)
bawang putih & merah (cincang halu)
udang
ayam (dadukan)
3 sudu besaq tomato puree
stok ayam
lada hitam
lada putih jenama ajishio
telur 2 biji
air sikit
garam/gula secukup rasa
air cili kering (cili kering blended + air )
mula-mula korang tumis la bawang 2 beradik ni dulu sampai naik bau
sebelum apa-apa korang rebus dulu sampai lembut then korang toskan yer
tomato dadu dan ayam terselit bawah dia
udang
(udang ni baki2 je sebab tu sikit)
aku gune tomato puree jenama ni
sedap dan sangat pure
stok ayam ni guna 1 cube je
penambah rasa la katakan uolls
sedikit lada hitam
**kalo nak pedas letak banyak**
oke step yang tadi tumi sbawang tu kan
then korang masukkan la tomato puree + sos cili sikit dan air cili kering
pastuh korag masukka lada hitam dan putih serta garam dan gula
then masukkan udang
biar didih sampai masak
pastuh masukkan pasta tadi
then masukkan cubicles tomato dan ayam
kacau rata
kalo korang nak nampak berkilat sikit
korang masukkan kicap pekat sikit
then kacau dan kacau lagi
**rasa**
kalo xsedap atau kekurangan tambah la rasa itew
see below
^
^
hamacamm uolls berderau x ayak liuq uolls tuhh
resipi belum abis lagi...sabo2
^
^
^
then uolls goreng telor hanco
pastuh buat sebagai hiasan atas pasta
macam kat bawah ni
sedia di ngap
^^^^^
^^^^
^^^
^^
^
** Selamat mencuba uolls**
**hampa tengok nih pendek makan dengan lahapnya**
**pendek meng ngap sambei xperasan saya snap gambak dia**
p/s : nak ubah headline kat header
Sayasukamasaklapulak.blogspot.com
huhuhuuhu
setuju x uolls???
sedapnyeee..nak try gak since pasta dok ade kat umah x wat pape..
ReplyDeletehhahhaha sila2..pastuh anto sy skit...sedap la plak hepp diet2
ReplyDelete