DariLensaMindaKu

About Me

My photo
saya orang yang simple...kehidupan serba sederhana.Telah berkahwin dengan jejaka pilihan hati yang tidak gemar social network life.Difference make us understanding,caring and loving day by day.We complete each other! Nak kenal saya lagi jom follow....

Thursday, May 30, 2013

Marathon Update II :: Terjawabkah punca moody??





salam readers,

Last entry aku ada mention konklusyen mak aku kan ?
ok mai sini aku story

Conclusion cerita aku ni based on my mom exp dia kata mebi aku dah lekat almost 1-2 weeks gitew sebab memang 2 minggu sebelum test aku ada simptom pregnant cuma aku tak muntah tapi hasben aku yang loya dengan teruknya, pening-pening n nak makan masam-masam.Makan tak lalu, kesian plak, n the very best part, dia tak mau lepak ngan aku...wey stress okay kah kah kah

Tu part dia la...part aku plak 1 ja aku gila kat bantai busuk dia,bau badan dia,cium ketiak dia,bau bilik kami,bau kain pelikat dia,baju kotor dia...pendek kata apa yang berkaitan dengan bauan dia semua tu la apala teruk sangat aku nih..wekkkkkssss tak tipu betui weyyyy

Hat lain2 tu macam besa ja la perut aku makan sikit ja terus mengeras tah hapa-hapa...pastu mengidam nak makan western and sedap-sedap ja.Aku cuti masak sebab MALAS. hihihihi ..Yang paling ketara aku cepat penat n muka aku pucat macam orang tadak kederat padahal makan xpenah missed heheheh.

Ok balik pada pendapat mak aku..kemungkinan rahim aku tak kuat and mebi aku banyak buat keja berat cewah...berat la sangat...or mebi aku ni jenih tak leh lasak untuk trimester naik turun tangga, or mebi aku ada termakan atau terminum sumtin yang boleh percepatkan bleeding berlaku.

TOINK !!! macam lampu muncul kat atas kepala...baru ingat masa tengok wayang aku beli ayaq, popcorn,hot dog semua n masa nak pas kat hasben aku aku ter "minum" coke...start daripada nikah sampai la hari ni aku tak sentuh coke n apa2 bahan minuman or makanan yang tajam...aku dulu masa single nak bagi period turun cepat memang aku minum coke punya...n kalo sakit kepala nak bagi angin keluaq pun minum coke jugak.sebab tu aku tak sengaja terteguk (sekali sedut ja) coke tu.

So mak aku kata next time extra care la...cos aku dah tau aku ni jenih macam mana...mak aku kata kalo macam ni x kira gugur, cuma tak lekat and dia turun macam period mebi 1 minggu ++ je gitew...
Bila duduk sorang-sorang aku rasa macam mebi salah tu daripada aku sendiri or mebi belum masanya untuk kami berdua sharing rezeki tu...So next time berhati-hatilah n kena keja lebih keras lagi.

oh ya lepas turun period semua simptom yang yang aku penah cter tu dah tak dak...wekkkkksss boleh muntah kalo aku gatai2 pi cium ketiak hasben n punggah baju kotoq dia cium satu-satu macam sedang mencium bunga-bungaan kah kah kah....hasben aku pun dah tak meloya...kesian jugak kalo berlarutan.

p/s : lepas clear semua period aku nak try gatai2 check UPT kah kah kah 





\

4 comments:

  1. takpe, inshaAllah ada lagi rezeki lepas ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi kak ann..in shaa Allah ada lagi yang menanti di kemudian hari

      Delete