DariLensaMindaKu

About Me

My photo
saya orang yang simple...kehidupan serba sederhana.Telah berkahwin dengan jejaka pilihan hati yang tidak gemar social network life.Difference make us understanding,caring and loving day by day.We complete each other! Nak kenal saya lagi jom follow....

Tuesday, September 6, 2011

Tanggungjawab @ Bebanan

Salam readers,

Terbaca benda ni kt banyak tempat
kat FB kat blog-blog
aishhh patotla
incik awak dan lelaki2 lain di luaq sana
takut n ketaq sangat2 nak meneruskan ucapan mereka
untuk memikul beban sepanjang hidup sebagai ketua keluarga



"Aku terima nikahnya dgn si dia binti si ayah dia 
dengan mas kahwinnya RM.."

Bunyi mcm senang kan? nah ni erti sebenar dia:

 " Aku tanggung dosa dosa si dia dari ibu bapanya, apa saja dosa yang dia buat, dari dedah aurat hingga ke tinggal solatnya, aku tanggung dan bukan lagi ibu bapanya tanggung, dan aku tanggung semua dosa bakal anak anak aku. Kalau gagal, maka aku fasik, dayus dan aku rela masuk Neraka dan malaikat Zabaniyah melibas aku hingga pecah badan aku"

Subhanallah, itu lah amanah untuk seorang suami.


babe jangan amik mudah dengan perkara seumpama ni
dats why some man need to take time and enjoy their bachelor time.
so uolls jgn slhkan lelaki kalo dorang takut untuk hadapi ni sebaliknya yakinkan dorang bahawa dorang mampu jalani life as hasben n wife bersama uolls dengan tenang.

p/s : uhuhuh tergelak2 dengan seorang teman yang khabarnya dah ready skrip akad nikah dari 3 tahun lepas
ekteli dia tu patut malu dengan diri sendiri
cakap x serupa bikin.
-nauzubillah-

2 comments:

  1. hahhaha most of man macam tu.....berpoluh2....tok kadi plak saje je dok bg depa cool dgn tanya soklan2 yg kelakar ataupun yang boleh bg depa hilang stress...

    ReplyDelete